Naujienos

Naujienos

Naujienos

Kuo gyvename 2023 metais...?

Mūsų kalbų akademijoje mokomasi įvairiausių pasaulio kalbų. Ir visgi dabar švedų ir norvegų kalbos yra lyderiaujančiose pozicijose – net 70 procentų mūsų studentų mokosi šių skandinavų kalbų. Pas mus dirba puikūs mokytojai, ir mus renkasi šaunūs studentai. Norėdami augti ir tobulėti nuolat siekiame grįžtamojo ryšio. Kaip Jums sekėsi mokytis, kokie Jūsų lūkesčiai, ką galėtume padaryti geriau, – štai klausimai, kuriuos keliame studentams ir sau kasdien.

Apklausos parodė, kad studentai mus vertina labai teigiamai. Norime su Jumis pasidalinti mūsų studentų vertinimais.

Aukščiausiais balais akademijos kursų dalyviai įvertino mokytojų profesionalumą – gebėjimą pateikti tinkamą ir aktualią mokymosi medžiagą, organizuoti studentų veiklą, skatinti įdomias diskusijas ir sėkmingai mokyti nuotoliniu būdu. Štai kelios studentų mintys.

Mokytojai visada būna pasirengę pamokai ir puikiai išnaudoja visą laiką mokymui.

Pamokų tempas geras, mokytoja skiria dėmesio kiekvienam.

Medžiaga pateikta profesionaliai, atsižvelgiant į individualius mokinių sugebėjimus.

Mokytojos kantrybė geležinė!

Mokytoja aiškina dar ir dar kartą, kaip su mažais vaikais, nėra jokio spaudimo…

Viskas labai patiko, paskaitų laikas idealus, mokymo medžiaga neperkrauta, dėstytoja dėstė labai paprastai ir aiškiai, – tai labai padėjo mokytis norvegų kalbos.

Viskas vyksta taip kaip turi vykti. Mane tenkina tiek tempas, tiek užduotys. Viskas super!

Pasisėmėme ne tik kalbos, bet ir kultūrinių-istorinių žinių (apie Norvegiją).

Studentai vertina jaukią mokymosi atmosferą.

Labai smagu mokytis grupėje. Daug palaikymo iš kursiokų ir mokytojų. Atrodo visi nepažįstami, o kai prisijungiame pamokoje – visi draugai.

Patiko grupiokai, dėstytoja, gera bendra atmosfera pamokos metu, jokio bereikalingo streso.

Gali jaustis laisvas, niekada niekas nesijuoks iš padarytų klaidų, o papildomai paaiškins.

Karantinas visus išmokė dirbti ir mokytis nuotoliniu būdu. Net 80 procentų studentų tikina, kad taip mokytis yra labai gerai. Prieš trejetą metų tokio mokymo(si) nebūtume galėję įsivaizduoti… Galimybę mokytis neišeinant iš namų daugelis studentų įvardija kaip vieną jiems labiausiai patinkančių dalykų: taupomas kelionės laikas ir išlaidos, o ir mokymosi kokybė nė kiek nenukenčia.

 Mūsų akademijos kursų dalyviai sako, kad kalbų mokymasis padeda jiems gyventi ir dirbti.

Norvegų kalbos studijos labai padėjo darbe bei asmeniniame gyvenime. Jau nemažai dalykų suprantu, gyvenimas Norvegijoje tapo lengvesnis, nes pradedu suprasti, ką kalba žmonės, kas parašyta iškabose, naujienų portaluose. Bandau paprastais sakiniais bendrauti su žmonėmis, – tai norvegai labai vertina.

Sugebėjau perlipti per save ir įveikti kalbėjimo baimę, tai didelis žingsnis. Gavau daug naudingos informacijos, įgijau pasitikėjimo kalbėti su draugais, su klientais darbe.

Labai džiaugiuosi pradėjusi mokytis kalbą. Skaitau norvegiškus tekstus – man nebereikia vertėjo! Pradėjau kalbėti, bendraudama su norvegais tapau drąsesnė.

Kursai padeda suprasti kalbą, ją vartoti. Galiu skaityti dokumentus, straipsnius, truputį susikalbėti.

Pradėjau pas jus mokytis švedų kalbos, mokėdama tik hej, hejdå ir tak. Dabar jaučiu didelį progresą: jau suprantu, apie ką šnekama, kas parašyta. Tuo labai džiaugiuosi!

Parduotuvėje ar ligoninėje suprantu, ko klausia ir galiu atsakyti švediškai!

Dabar maloniai bendraujam su vaikų mokytojais, kaimynais ir viešose erdvėse.

Pasimokius kalbos, lengviau bendrauti darbe su kolegomis, įvairiose įstaigose, buityje. įstaigose. Nebereikia bijoti šnekėti!

Sėkmės Jums, mieli studentai ir absolventai! Drąsos ir ryžto tiesiant tiltus tarp skirtingų kalbų ir šalių!